Obavijest poljoprivrednicima s područja Grada Gospića

Grad Gospić obavještava poljoprivrednike, (nositelje OPG-a te trgovačka društva, obrte i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne ili prerađivačke djelatnosti) sa sjedištem na području Gospića, koji su se planirali u 2020. godini prijaviti na Javni poziv za dodjelu potpora za mjere iz Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića za razdoblje 2019.-2022.:

  • nabava mehanizacije, strojeva i opreme

 da će se Javni poziv objaviti početkom 2021. godine.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede, zbog novonastale situacije vezane uz epidemiju koronavirusa, odgodilo je plaćanje zakupa poljoprivrednog zemljišta sa dospijećem plaćanja 31.12.2020. godine. Budući da se ovaj Program financira upravo iz sredstava uplaćenih s osnove zakupa poljoprivrednog zemljišta Grad Gospić taj Javni poziv planira objaviti početkom 2021. godine.

Stoga Grad Gospić moli potencijalne prijavitelje za razumijevanje te čuvanje financijske dokumentacije (RAČUNA) za nabavljenu opremu i mehanizaciju čiji trošak će biti prihvatljiv raspisivanjem Javnog poziva, te će prihvatljivi biti računi od 1.1.2020. godine.

 

S poštovanjem,

 

GRAD GOSPIĆ

Back to top