Preminuo je Milan Kolić, bivši gradonačelnik Gospića i bivši župan Ličko-senjske županije

U 59. godini života napustio nas je Milan Kolić, bivši gradonačelnik Gospića u četiri mandata i bivši župan Ličko-senjske županije.

Milan Kolić rođen je 25. ožujka 1964. godine u Gospiću. Osnovnu i srednju školu završio je u Gospiću, a stručni studij za nastavnika elektrotehničke struke na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Milan Kolić bio je oženjen, otac troje djece. Od 1991.godine kao dragovoljac  Domovinskog rata aktivno se uključio u obranu Gospića u sastavu MUP-a RH.

Od 1993. do 1997.godine bio je pripadnik 9. gardijske brigade  «Vukovi « gdje je obavljao dužnosti pomoćnika zapovjednika brigade za PD. Odlikovan je sa više vojnih odličja.

Kao kandidat Hrvatske demokratske zajednice 1997., 2001., 2005. i 2009. godine na lokalnim izborima izabran je za gradonačelnika Grada Gospića, a 2013. za župana Ličko-senjske županije.

Uz sve navedeno, Milan Kolić bio je prije svega čovjek, omiljen i cijenjen među građanima i kao takav ostat će u našim sjećanjima kao vrlo susretljiv, dobrodušan, vrijedan i marljiv čovjek koji je volio svoj Gospić, u  kojem je živio i vrijedno i neumorno radio.

Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za Grad Gospić,  čijem razvoju je u teškim vremenima nakon Domovinskog rata dao nemjerljiv doprinos.

Obitelji Kolić upućujemo izraze duboke sućuti.

Komemoracija za Milana Kolića održat će se u Pučkom otvorenom učilištu „Dr. Ante Starčević“ Gospić u petak 6. siječnja 2023. s početkom u 11:00 sati, a posljednji ispraćaj na Groblju sv. Marije Magdalene u Gospiću 6. siječnja 2023. u 14:00 sati.

Svi koji to žele, svoju sućut mogu izraziti upisom u Knjigu žalosti koja će biti izložena u petak 6. siječnja 2023. od 08:00 sati u predvorju Pučkog  otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“ Gospić.

Back to top