GRAD GOSPIĆ I DJEČJI VRTIĆ PAHULJICA OSIGURALI SVE POTREBNE UVJETE ZA POHAĐANJE DJEČJEG VRTIĆA

Dječji vrtić Pahuljica, kao i mnogi vrtiću u Hrvatskoj s radom započinje u ponedjeljak 11. svibnja 2020. godine. U Dječjem vrtiću Pahuljica kojemu je osnivač Grad Gospić stvoreni su svi potrebni uvjeti za nastavak odgojno – obrazovnog rada uz strogo poštivanje epidemioloških mjera kojima je namjera suzbiti i širenje zaraze korona virusom.

S područja Grada Gospića za pohađanje vrtića prijavilo se 75 anketiranih roditelja, a Dječji vrtić Pahuljica roditeljima je izdao pisane preporuke za dovođenje djece u Dječji vrtić Pahuljica.

 

UPUTE ZA DOVOĐENJE DJECE U DJEČJI VRTIĆ PAHULJICA, GOSPIĆ U VRIJEME TRAJANJA MJERA ZA SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19

 

Poštovani roditelji,

zahvaljujemo Vam na dosadašnjoj suradnji u prvoj provedenoj anketi za povratak djece u Dječji vrtić Pahuljica od 11.05.2020. godine. Ovim Vas putem obavještavamo da se za pohađanje dječjeg vrtića Pahuljica prijavilo ukupno 75 djece (70 Gospić, 5 Lički Osik) .

Protokol o postupanju u Dječjem vrtiću Pahuljica koje ćemo provoditi izrađen je na temelju izdanih smjernica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o preventivnim mjerama u dječjim vrtićima i preporukama za rad s djecom rane i predškolske dobi Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Prije uključivanja u vrtić roditelj  je obvezan dati pisanu Izjavu o potrebi za smještaj djeteta u Vrtić u vrijeme trajanja mjera za suzbijanje epidemije COVID-19 (izjavu je potrebno dostaviti u vrtić putem e-maila:  tajnistvo@djecji-vrtic-pahuljica.hr ili dostaviti osobno u upravu vrtića prije polaska djeteta u skupinu.

Bez potpisane Izjave nije moguć ulazak djeteta u skupinu.

Postupanja roditelja, prijem i organizacija rada:

  • Roditelji su obvezni izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu, te u slučaju povišene temperature ne smiju dovoditi dijete u vrtić, već se moraju javiti zdravstvenom voditelju vrtića i svom pedijatru.
  • Formirane odgojne skupine 2 tjedna biti će istog sastava.  Dijete koje će krenuti u vrtić  od  ponedjeljka 11.5.2020. ostaje  u skupini koju je pohađalo ranije.
  • Roditelji u vrtić ne smiju ulaziti, već čekaju ispred ulaza poštujući distancu od 2

metra.

  • Odgojitelj skupine preuzima djecu ispred ulaza 1,2,3 u dogovorenom terminu s

odgojiteljem skupine.

ULAZ 1glavni ulaz:

Odgojne skupe: „RIBICE“, „LIMAČI“, „BUBAMARE“, „BIPSIĆI“, „ŠTRUMPFOVI“,

„JEŽIĆI“, „DUPINI“, „LOPTICE“

ULAZ 2 – lijevi bočni ulaz

Odgojne skupe: „ZVONČIĆI“, „ŽABICE“,  „KRIJESNICE“

 

ULAZ 3 – desni bočni ulaz : „LATICE“, „MASLAČCI“, „CVJETIĆI“„CIPELIĆI“,

„BAMBI“, „CICIBANI“, ,„HRPICA“.

 

  • Vrata Vrtića biti će zaključana. Za sve potrebne informacije komunikacija se odvija putem telefona na broj odgojitelja ili 053 5728-43
  • Rad odgojitelja i ostalih zaposlenika u vrtiću odvija se u sedmodnevnim turnusima.

Roditelji koji će imati potrebu za uključivanjem djeteta u vrtić nakon 22.5.2020., molimo da nas obavijeste o tome najkasnije do 20.5.2020. putem telefona ili e-maila: tajnistvo@djecji-vrtic-pahuljica.hr

 

Back to top