Vrijedne polaznice stručnog osposobljavanja

Grad Gospić provodi verificirani program osposobljavanja za nezaposlene iz područja vrtlarstva i hortikulture u sklopu projekta „Odškrinimo vrata zapošljavanju“ koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, OP Učinkoviti ljudski potencijali.

Vrijedne i marljive polaznice Katarina i Ana ovih dana imaju praktični dio nastave gdje stječu znanja i vještine koja će im omogućiti veću zapošljivost u području poljoprivrede, komunalnih poslova gradske i prometne infrastrukture.

Program osposobljavanja namijenjen je isključivo dugotrajno nezaposlenim osobama pripadnicima marginaliziranih skupina s područja Gospića te im pruža mogućnost stjecanja novih vještina i znanja iz područja vrtlarstva i hortikulture, kao i njihovu veću kompetentnost i konkurentnost na tržištu rada. Također kroz program osposobljavanja polaznice će imati priliku naučiti sve o anatomiji i fiziologiji bilja, osnovama sjemenarstva, svojstvima i vrstama tla, povrću, začinskom bilju, cvijeću, ukrasnom drveću i grmlju te kako ih uspješno uzgajati. Perivojna baština i parkovi, podizanje travnjaka, te rukovanje strojevima i alatima u održavanju vrta također su teme koje će polaznice imati mogućnost i praktično usvojiti.

Back to top