Važne informacije i upute ususret početku nove školske godine

Povodom početka nove nastavne godine koja započinje 7. rujna, u četvrtak je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša održala sastanak s ravnateljima osnovnih škola kojima je Grad Gospić osnivač. Na sastanku se razgovaralo o organizaciji nastave u skladu s mjerama i uputama HZZJ.

Ravnatelji su iznesli svoje prijedloge o organizaciji nastave u novonastaloj situaciji te potvrdili da su u potpunosti spremni na izazove koje donosi održavanje nastave. Sve škole će nastavu održavati sukladno Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021..

Osnovna škola dr. Jure Turića i Osnovna škola Dr. Franje Tuđmana Lički Osik nastavu će održavati u dvije smjene, a  Osnovna škole Dr. Ante Starčević Pazarište Klanac u jednoj smjeni. Na ovaj način organizacije nastave te uz poštivanje donesenih mjera omogućit će se sigurnost svim učenicima i djelatnicima.

Grad Gospić će svojim osnovnim školama pomoći financijski u skladu s proračunskim sredstvima.

Grad će osigurati zaštitne maske za sve  učenike putnike, učenike predmete nastave i djelatnike osnovnih škola.

U školskoj godini 2020./2021. Grad će osigurati dodatnu plaću za učitelja produženog boravka u Osnovnoj školi dr. Jure Turića. Grad je do sada osiguravao sredstva za plaće  dva učitelja produžene nastave i dvije kuharice.

Sada, osiguravanjem dodatnih sredstava za plaću još jednog učitelja i djeci u Gospiću omogućeno je besplatno pohađanje produženog boravka.

Tako će se u novoj školskoj godini osigurati besplatan produženi boravak: jedno razredno odjeljenje na Ličkom Osiku i dva razredna odjeljenja u Gospiću.

Back to top