Sinoćnjom predstavom uspješno završen projekt GUG – Glumci u Gospiću

Sinoćnjom predstavom „Moj slučaj“, u izvrsnoj izvedbi glumca Borisa Svrtana, uspješno je završen projekt Glumci u Gospiću koji se već četvrtu godinu održava u našem gradu u organizaciji Umjetničke organizacije „Art Asić“, Grada Gospića, KIC-a Gospić i Pučkog otvorenog učilišta „dr. Ante Starčević“ Gospić.

Ove godine imali smo priliku, osim navedene monodrame o životu i djelu Vlade Gotovca, vidjeti još dvije predstave, „Vla Vla Vlajland cabaret!“ i “Ne daj se, Njofra!”.

Tijekom cijele godine u Gospiću je vrlo bogata kazališna scena za što se brine Pučko otvoreno učilište „dr. Ante Starčević“ Gospić ugošćujući razne predstave, a koje su vrlo često sufinancirane sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Čak i u ovim izazovnim vremenima kazališni život nije utihnuo, već se prilagodio novim okolnostima koje su diktirale epidemiološke mjere.

Grad Gospić prepoznao je potrebu naših sugrađana da kazališne predstave posjećuju i u ljetnim mjesecima te je u proračunu osigurao sredstva za ljetne izvedbe i suradnju sa umjetničkom organizacijom „Art Asić“ na ovom uspješnom projektu Glumci u Gospiću.

Projekt je velikim odazivom na premijere podržala i gospićka publika.

Glumci u Gospiću svoje će jubilarno peto izdanje doživjeti sljedeće godine, za što smo već započeli pripreme. Vidimo se.

 

Back to top