Uručeni ugovori o dodjeli potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića za 2019. godinu

Gradonačelnik, Karlo Starčević danas je uručio 29 Ugovora o dodjeli potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića poljoprivrednim gospodarstvima s područja Grada Gospića, za 2019. godinu.

U svom obraćanju okupljenim poljoprivrednicima  i gradonačelnik Starčević  i zamjenica gradonačelnika Kristina Prša istaknuli su  zadovoljstvo interesom za poticajne mjere koje Grad Gospić provodi. Također su pozvali  sve zainteresirane  da se i dalje prijavljuju na javne pozive za dodjelu potpora.

Spomenuti ugovori su sklopljeni nakon provedenog Javnog poziva za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića u 2019. godini koji je raspisan na temelju Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića za razdoblje 2019. – 2022. godine („Službeni vjesnik Grada Gospića“ br. 04/2019).

Ukupna vrijednost dodijeljenih potpora na ovom Javnom pozivu iznosi 287.256,71 kuna, od čega je najviše dodijeljeno za provedbu mjere „Nabava mehanizacije, strojeva i opreme“, dok je ostatak dodijeljen za mjeru „Razvoj stočarstva i peradarstva“; Aktivnost 1) Potpora za uzgoj mliječnih krava.

Zbog velikog interesa poljoprivrednika, Izmjenama i dopunama proračuna Grada Gospića za 2019. godinu, predviđena su dodatna sredstva, te je raspisan Ponovljeni javni poziv za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju Grada Gospića u 2019. godini na koji je u kratkom roku pristiglo još deset prijava koje će se uskoro razmatrati.

 

Back to top