Upute Stožera civilne zaštite Grada Gospića

30. ožujka 2020. godine održana je izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Gospića na kojoj su razmatrane odluke Stožera civilne zaštite RH vezane za sprječavanje širenja virusa COVID – 19 i primjena tih odluka na području Grada Gospića.

Nakon kraće rasprave i izvješća nazočnih na sjednici, zaključeno je da je stanje na području Grada zadovoljavajuće te da se mjere za sprječavanje širenja virusa COVID – 19 poštuju.

Članovi stožera nakon razmatranja aktualne situacije, a u skladu sa donesenim odlukama Stožera civilne zaštite RH donose sljedeće preporuke:

  • Poljoprivredne ljekarne, vrtni centri i rasadnici koji prodaju poljoprivredni reprodukcijski materijal te prodavaonice rezervnih dijelova za poljoprivrednu mehanizaciju i opremu mogu raditi uz obvezu poštivanja Odluke o radnom vremenu trgovina (“Narodne novine” broj 35/2020) te mjera socijalnog distanciranja i svih mjera koje propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo,
  • Otkup stoke po selima je dozvoljen,  mesari mogu vršiti otkup stoke uz primjenu propisanih mjera za tu vrstu rada,
  • Prodaja voća i povrća iz kamiona može se vršiti, s tim da vozilo ne smije biti stacionirano na jednom mjestu te je obvezna primjena propisanih mjera,
  • Trgovačke kuće građevinskim materijalom mogu prodavati svoje proizvode samo online kao i veletrgovine,
  • Sportski lov i ribolov nije dozvoljen, ribolov je dozvoljen samo u komercijalne svrhe,
  • Tržnica zatvorenog dijela može raditi za prodaju prehrambenih artikala uz strogu primjenu propisanih mjera,
  • Autopraonice mogu vršiti usluge vanjskog pranja automobila,
  • Daje se preporuka trgovinama da obustave otkup PET ambalaže do daljnjega, sukladno preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Razlog obustave stoji u tome da se virus COVID – 19 najduže zadržava upravo na plastičnoj ambalaži.

Kontakt Stožera civilne zaštite Grada Gospića za sva pitanja vezana uz virus COVID – 19:

e-mail: stozer.civilne.zastite@gospic.hr  ili  ivan.tomljenovic@gospic.hr

telefon: 053/658-141

Back to top