Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Gospića

Dana 18. rujna  2020. godine u Kulturno informativnom centru Gospić održana je redovna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Gospića te Vam u nastavku donosimo izvještaj sa sjednice.

Sjednici su nazočni:

 1. Ivica Tomljenović
 2. Joso Živković
 3. Josip Brozičević
 4. Nikica Milinković – zamjena
 5. Vlado Brkljačić
 6. Dubravka Jakšetić
 7. Sanja Matanović
 8. Mario Šaban
 9. Marijan Kranjčević

Sjednici nisu nazočni:

 1. Božo Marković
 2. Danko Brkljačić
 3. Marko Popović
 4. Jadran Došen

Sjednicu Stožera civilne zaštite Grada Gospića otvorio je načelnik Stožera Ivica Tomljenović koji je nakon upućenih  pozdravnih riječi i utvrđenog kvoruma, dao na glasovanje sljedeći dnevni red:

 1. Usvajanje Zapisnika sa zadnje sjednice Stožera civilne zaštite,
 2. Razmatranje epidemiološke situacije na području Grada Gospića,
 3. Razmatranje zahtjeva Gimnazije Gospić za izdavanje Suglasnosti o ne obveznom nošenju maski za vrijeme boravka u školi,
 4. Razmatranje zahtjeva sportskih klubova za izdavanje Suglasnosti korištenje sportskih dvorana za odrađivanje treninga i odigravanje utakmica,
 5. Razmatranje prijedloga o smanjenju broja uzvanika na vjenčanjima i drugim prigodnim svečanostima u zatvorenim prostorima,
 6. Pripreme manifestacije Jesen u Lici,
 7. Razno.

Ad/1.) Zapisnik sa prošle sjednice stožera uz dodatak u prvoj točki dnevnog reda „ukupno testiranih u COVID ambulanti“,  jednoglasno se prihvaća

Ad 2.) O trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Grada Gospića telefonskim putem izvijestio nas je epidemiolog dr. Ivan Stanić te naveo da je trenutno 9 oboljelih osoba od virusa COVID-19. Zadnjih nekoliko dana tendencija je rasta oboljelih te se ista očekuje i u narednim danima. Pojavilo se i nekoliko manjih žarišta na području Grada Gospića. S obzirom na navedeno epidemiološka situacija na području Grada Gospića ocjenjuje se kao nepovoljna.

Ad 3.) Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području Grada Gospića Stožer ne izdaje Suglasnost Gimnaziji Gospić o neobveznom nošenju maski za vrijeme boravka u školi.

Ad 4.) Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području Grada Gospića Stožer nalaže ravnateljima osnovnih škola na području Grada Gospića da se strogo pridržavaju svih preporuka i uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja i HZZJZ vezanih uz korištenje sportskih dvorana za van nastavne aktivnosti.

Ad 5.)   Zbog nepovoljne epidemiološke situacije na području Grada Gospića Stožer predlaže donošenje nužnih epidemioloških mjera:

 • Na vjenčanjima i svadbenim svečanostima može biti prisutno najviše 50 osoba,
 • Na ostalim privatnim svečanostima i proslavama može biti prisutno najviše 20 osoba,
 • Na sahranama može biti prisutno najviše 50 osoba, bez održavanja karmina, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Ad 6.)   S obzirom na tendenciju rasta oboljelih na području Grada Gospića Stožer nije posebno raspravljao o održavanju manifestacije Jesen u Lici, već će zaključak o održavanju iste donijeti na idućoj sjednici koja će se održati u petak 25.09.2020. uz prethodno mišljenje epidemiologa i izvješće organizatora o uvjetima i načinu organizacije manifestacije.

Ad 7.)  Pod točkom razno, članovi stožera zaključuju da ZZJZ LSŽ svakog dana dostavi izvješće o broju oboljelih na području Grada Gospića na e-mail stozer.civilne.zastite@gospic.hr

 

Back to top