UPUTE – rad radionica za popravak automobila i vulkanizerskih radionica

Slijedom učestalih upita vezanih za dodatno tumačenje Odluke o mjerama ograničavanju društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja („NN“ br. 32/20), a vezano za rad radionica za popravak automobila i vulkanizerskih radionica, Stožer civilne zaštite Grada Gospića daje slijedeće očitovanje.

“Odlukom o mjerama ograničavanju društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja, nije obustavljen rad poslovnih subjekata u uslužnim djelatnostima: „ POPRAVAK AUTOMOBILA (MEHANIKA, LIMARIJA I ELEKTRONIKA) I VULKANIZERSTVO, već se zabrana odnosi samo na one uslužne djelatnosti  u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima (npr. frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri, saloni za masažu, saune, bazeni).

Posebno se nalaže pružateljima ovih usluga da poduzimaju sve potrebne mjere socijalnog distanciranja propisane gore navedenom Odlukom, kao i sve druge mjere opreza i zaštite zdravlja kojih se treba pridržavati radi sprječavanja prijenosa zaraze temeljem dosad donesenih uputa i preporuka od strane Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. „

S poštovanjem,

Stožer civilne zaštite Grada Gospića

Back to top