PRVA OBLJETNICA ČITATELJSKOG KLUBA IZ GOSPIĆA

U Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić održan je još jedan sastanak Čitateljskog kluba.

No, ono po čemu je ovaj sastanak bio poseban, odnosno važniji od ostalih, jest činjenica da je bio rođendanski!

Naime, 16. prosinca 2021., osnovan je Čitateljski klub i ponosni smo da je ideja o klubu takve vrste naišla na plodno tlo i da okuplja veći broj entuzijastičnih članova.

Unutar ovih godinu dana održano je 10 sastanaka na kojima se razgovaralo o sljedećim naslovima:

„Povijest pčela“ Maje Lunde, „Fahrenheit 451“RayaBradburyja,„Putar i parizer“ Jerka Mihaljevića, „Još uvijek Alice“ Lise Genove, „Veliki Gatsby“ Fitzgeralda F. Scotta, „Ciganin, ali najljepši“ Kristiana Novaka, „Muzej nevinosti“ Orhana Pamuka, „Trinaesta priča“ Diane Setterfield, „Nedovršena“ Marine Gudelj i „Klub istražitelja ubojstava četvrtkom“ Richarda Osmana.

Upravo je posljednji naslov – Klub istražitelja ubojstava četvrtkom britanskog autora Richarda Osmana bio tema posljednjeg, rođendanskog sastanka, a članovi su ga odabrali za čitanje upravo zbog sugestivnog naziva jer se članovi Čitateljskog kluba sastaju uvijek četvrtkom.

Roman im je bio zanimljiv i zabavan te su u ugodnoj, rođendanskoj i predblagdanskoj atmosferi uživali u posljednjem sastanku ove kalendarske godine.

Idući susret planiran je za 12. siječnja 2023.g. u 18 sati, a naslov koji je odabran za čitanje jest „Kad je Nina znala“ autora Davida Grossmana.

 

Back to top