Predstavljamo Proračun u malom za 2020. godinu Grada Gospića

Dragi sugrađani predstavljamo vam Proračun u malom za 2020. godinu.

Brošura je namijenjena svim građanima grada Gospića kao i svoj zainteresiranoj javnosti, a njen cilj je da se sažetim i lako dostupnim pregledom pruži transparentna i potpuna informaciju o prihodima i rashodima Grada Gospića.

Proračun Grada Gospića za 2020. godinu iznosi 100.451.291 kuna, a njime su objedinjeni i prihodi i rashodi svih proračunskih korisnika Grada.

35% Proračuna čine projekti koji se financiraju europskim i nacionalnim sredstvima, što je rezultat vrijednog i marljivog rada gradske uprave.

U brošuri su istaknute najvažnije stavke gradskog proračuna na jasan i jednostavan način kroz vizualizacije planiranih prihoda i rashoda u tekućoj godini.

Cilj nam je u 2020. godini očuvati postojeću financijsku stabilnost gradskog proračuna i izvršenje svih planiranih investicija.

Naši najveći napori usmjereni su prema djeci, stoga u 2020. godini osiguravamo velika sredstva za rad Dječjeg vrtića Pahuljica, izgradnju dječjih igrališta, potpore roditeljima za novorođenčad, nabavu školskog pribora za učenike, sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca, produžene boravke u osnovnim školama, izvannastavne aktivnosti u školama, pripreme za maturu, stipendije učenicima i studentima, plaće za pomoćnike u nastavi te mnoge druge programe i aktivnosti.

Osim toga, znajući da je naš kraj tradicionalno ruralni i poljoprivredni i ove godine kroz poticaje pomažemo poljoprivrednike i O.P.G., te razvoj ne poljoprivrednih djelatnosti na O.P.G.-ima, poput turizma.

Po prvi put potičemo i poduzetništvo te smo za poduzetnike osigurali sredstva u  gradskom proračunu.

Sredstva u Proračunu osigurali smo i za uređenje trga ispred KIC-a, te u 2020. godini planiramo na to mjesto postaviti spomenik Nikoli Tesli.

Detaljan prikaz Proračuna pogledajte u brošuri.

S poštovanjem,

gradonačelnik Karlo Starčević sa zamjenicima

 

Proračun u malom za 2020. godinu
Back to top