Prijem dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Gospić

Povodom 25.listopada – Dana  dobrovoljnih darivatelja krvi zamjenica gradonačelnika Kristna Prša i pročelnici Ivana Kaleb Asić i Slaven Stilinović primili su ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vladu Brkljačića i delegaciju dobrovoljnih darivatelja krvi sa područja grada Gospića .

Zamjenica gradonačelnika Kristina Prša pozdravila je nazočne i posebno  zahvalila darivateljima  koji svojom nesebičnošću, plemenitošću i humanošću  spašavaju ono najvrjednije, a to su ljudski životi. Također, zahvalila je i ravnatelju Vladi Brkljačiću i kompletnom timu Crvenog križa Gospić na svim njihovim programima koje provode. Ovu prigodu zamjenica je iskoristila da pozove i ostale sugrađane da se odazovu na akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

U  svom obraćanju ravnatelj Brkljačić zahvalio je na prijemu, ali i na korektnoj i izvrsnoj suradnji i pomoći Grada Gospića Gradskom društvu Crvenog križa Gospić.

Što se tiče dobrovoljnog darivanja krvi, Crveni križ Gospić ima odličan odaziv, od 150 do 180 darivatelja po akciji. Posebno raduje činjenica da se u akcije uključuje sve više mladih i novih darivatelja.

Ovaj dan prigoda je i da se odlaskom na groblje prisjete i preminulih darivatelja, zatim onih „umirovljenih“ koji zbog dobi nisu više u mogućnosti darivati krv, ali i da dodjele priznanja aktivnim darivateljima.

Od ostalih aktivnosti Crvenog križa Gospić svakako treba istaknuti  provođenje socijalnog programa, rad sa mladima,  rad sa starijim i nemoćnim osobama, ali i uključivanje u sve akcije bilo da se radi o sudjelovanju u saniranju posljedica elementarnih nepogoda ili humanitarnim akcijama i pomoći potrebitima. Stoga veseli činjenica da Gradsko društvo Crvenog križa Gospić okuplja veliki broj volontera koji su u svakom trenutku spremni pomoći i koji rade u interesu svih naših građana.

Back to top