Svečano obilježen Dan Grada Gospića

22. srpnja svečano je obilježen Dan Grada Gospića i njegove zaštitnice sv. Marije Magdalene.

Svečanost obilježavanja započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Groblju sv. Marije Magdalene, nakon čega su se nazočni u procesiji uputili na misno slavlje u Katedralu Navještenja Blažene Djevice Marije. Misno slavlje predvodio je biskup mons. Zdenko Križić.

Nakon svete mise u kinu Korzo održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Sjednicu je otvorila i ujedno pozdravila sve prisutne predsjednica Gradskog vijeća Ana-Marija Zdunić. Ovim putem  osvrnula se na rad Gradskog vijeća i s ponosom je istaknula sinergiju koja vlada u vijeću bez obzira na boju političkog dresa, a sve s ciljem boljitka i napretka Grada Gospića. Na samom kraju obraćanja poželjela je svome gradu da i dalje raste, sjaji i napreduje.

 

Na svečanoj sjednici prikazan je i  video koji objedinjuje brojne projekte ostvarene u proteklom razdoblju, odnosno u mandatu Karla Starčevića. 

 

Nakon prikaza ostvarenih rezultata, gradonačelnik se osvrnuo na one trenutne, ali i buduće projekte. Grad Gospić je započeo ili će uskoro započeti nekoliko velikih projekata,  tako je prijavio proširenje Dječjeg vrtića što će riješiti pomanjkanje prostora i lakše upise. Tu je i realizacija dijela ogromnog projekta aglomeracije, te širokopojasnog  interneta. Završava se reciklažno dvorište, a ulaže se u sport, kulturu, gospodarstvo. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je Gospić postao uređen grad. Poručio je da će ustrajati na tome da budemo grad sretnih i zadovoljnih ljudi, grad po mjeri čovjeka i grad bez podjela, poželjan za život drugima.

Nazočne uzvanike također su pozdravili župan Ličko-senjski Ernest Petry i izaslanik potpredsjednika vlade RH i ministra Hrvatskih branitelja g. Tome Medveda, državni tajnik u  Ministarstva  branitelja  Darko Nekić.

Na sjednici su dodijeljena javna priznanja Grada Gospića onima koji su svojim radom i djelovanjem doprinijeli boljitku grada i njegovih građana.

Tako je ove godine dodijeljeno:

-„PRIZNANJE GRADA GOSPIĆA“  Ličkoj pukovniji Gospić

za osobit doprinos u promociji kulturne i povijesne nematerijalne baštine Gospića i Like.

-„NAGRADA GRADA GOSPIĆA ZA ŽIVOTNO DJELO“   Stožernom brigadiru hrvatske vojske IVANU ČANIĆU BAJI (posmrtno)

za osvjedočenu hrabrost i junaštvo  u Domovinskom ratu, te izniman doprinos obrani neovisnosti i suvereniteta Republike Hrvatske.

-„NAGRADA GRADA GOSPIĆA ZA ŽIVOTNO DJELO“ prof. Ani Lemić, za osobite zasluge i postignuća ostvarena na području prosvjete, prirodoslovlja, kulture, sporta i publicistike, a koja kao takva predstavljaju trajno dobro.

Nakon dodjele javnih priznanja uslijedila je dodjela pohvalnica gradonačelnika najboljim učenicima i studentima s područja Grada Gospića.

 

 

Back to top