Ljetni sadržaji za djecu – „MINUTE RAZONODE“

Društvo „Naša djeca“ grada Gospića s 1. lipnjem 2020. započelo je provedbu projekta „Minute razonode“.  Projekt se po drugi puta provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a traje godinu dana. Partner na projektu je Pučko otvoreno učilište Gospić  koje je uz suglasnost Grada Gospića  ustupilo prostor za rad i dodatnu potrebnu podršku. Cilj je osigurati našim najmlađima sugrađanima kvalitetan prostor kako bi se i u ljetnim mjesecima odvijale aktivnosti za djecu.

Za provedbu aktivnosti tom je prilikom osigurano 83. 000,00 kuna. Kroz projekt osigurana su sredstva za provedbu aktivnosti s djecom, „Kreativko“, „Igraonica“, plesnu skupinu „Ritmix“, Bajkaonice, Aktivnosti za djecu u bolnici, Lutkarske skupine „Maslačak i Točkica“ a pokreće se i nova aktivnost „Mali znanstvenici“, na kojima ćemo naše najmlađe uvesti u svijet znanosti kroz zanimljive i djeci prilagođene eksperimente i istraživanja. Kroz projekt su osigurana sredstva i za volonterske akcije koje u cilju imaju urediti i prilagoditi otvoreni prostor iza Pučkog otvorenog učilišta u vanjsku učionicu odnosno vanjski prostor za provedbu aktivnosti, ne samo naše udruge, već i ostalih dionika i udruga koje djeluju na području grada Gospića. Unutar projekta osigurana su i sredstva za obilježavanje Međunarodnog dana obitelji, koji smo zamislili kao piknik za roditelje i djecu, a biti će ispunjen raznim događanjima i aktivnostima. Po prvi puta održavamo i ljetne aktivnosti za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi, kako bi našim najmlađima osigurali dodatne aktivnosti i zabavu na praznicima.

Ljetne aktivnosti za djecu, „Igraonica“ i kreativne radionice „Kreativko“ održavaju se u dvorištu iza Pučkog otvorenog učilišta Gospić i to u sljedećem rasporedu:

Kreativne radionice „Kreativko“ – utorkom od 17:30 do 19:00 sati

Igraonica za djecu – četvrtkom od 17:30 do 19:00 sati

 

Sve aktivnosti za djecu potpuno su besplatne. Molimo jedino sve zainteresirane roditelje da unaprijed najave svoj dolazak na radionice (osim već ranije upisane djece) obzirom da je broj grupa djece ograničen na maksimalno 10 zbog trenutne epidemiološke situacije. Javiti nam se možete u inbox Facebook stranice DND Gospić, e-mailom: dndgospic@gmail.com , te na brojeve telefona koje možete pronaći na našim web stranicama dnd-gospic.hr.

Veselimo se ponovnom radu s djecom, te se nadamo kako nas trenutna situacija neće omesti u druženju i zajedničkim susretima, koji se nastavljaju i na jesen.

Back to top