Komunalac Gospić d.o.o. bogatiji za dva specijalna komunalna vozila

Danas je u uredu gradonačelnika potpisan ugovor o nabavci komunalnih vozila između Komunalca Gospić d.o.o.  i tvrtke Tehnix d.o.o., vodeće tvrtke u svijetu po eko industriji. Ugovor je ispred Komunalca Gospić d.o.o. potpisao direktor Milan Mataija, a ispred tvrtke Tehnix d.o.o.  zamjenik generalnog direktora Željko Horvat. U svom obraćanju direktor Mataija kazao  je kako je ovo jedan u nizu projekata koji je tvrtka  Komunalac osmislila i kandidirala na različite mjere prema fondovima Europske unije. Potpisom ovoga ugovora tvrtka nabavlja dva specijalna komunalna vozila. Ukupna vrijednost nabavke iznosi 2.316.250,00 kuna od čega je 1.850.000,00 kuna  bespovratnih sredstava Europske unije, dok je ostatak od 466.250,00 kuna osigurao Grad Gospić na čemu se ovom prilikom direktor posebno zahvalio gradonačelniku Karlu Starčeviću i njegovoj zamjenici Kristini Prši.

Prisutnima se također obratio i zamjenik generalnog direktora tvrtke Tehnix Željko Horvat koji je zahvalio na suradnji direktoru Mataiji, naglasivši pri tome kako procedura vezana uz fondove Europske unije nije jednostavna, te kako nisu svi gradovi uspjeli kvalitetno i na vrijeme riješiti ovako veliku nabavku.

Nabavljena vozila su visokih europskih performansi tj. kvalitetnog motora niske emisije CO2 plinova, niske razine buke te jednostavnog upravljanja. Ova vozila biti će izuzetno funkcionalna i u uvjetima visokih temperatura, ali isto tako i niskih koje ovaj kraj ima u zimskim mjesecima, te će se korištenjem ovih kvalitetnih komunalnih vozila uvelike uštedjeti.  Vozila će biti dostavljena u roku od 60 dana, čime će se steći uvjeti za uspostavu sustava razvrstavanja miješanog komunalnog otpada na kućnom pragu.  Isto tako, uskoro kreće i izgradnja reciklažnog dvorišta čime će se uvelike doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište otpada Rakitovac. Na ovakav način grad će preći na pametno, održivo gospodarenje otpadom, s ciljem svođenja nastajanja otpada na najmanju moguću mjeru.

Back to top