Gradu Gospiću odobrena sredstva za provedbu Projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog  mrežnog pristupa vrijednog gotovo sto milijuna kuna

Gradu Gospiću kao nositelju projekta (uz Grad Otočac i Općinu Plitvička jezera koji sudjeluju u projektu) odobrena su financijska sredstva u maksimalnom iznosu od 75.091.365,14 kn za provedbu Projekta razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa za područje Grada Gospića (PRŠI) ukupno vrijednog 98.233.814,40 kn (s PDV-om) . S ponosom ističemo kako je ovo jedan od financijski najvrjednijih projekata financiranih sredstvima EU u Gradu Gospiću u posljednjih nekoliko desetljeća. Ovaj projekt rezultat je dugotrajnog i vrijednog rada koji je započeo u srpnju 2017. god., a obuhvaća implementaciju nepokretne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije (NGA) brzine od 100 Mbit/s na područjima svih naselja Grada Gospića, Grada Otočca i Općine Plitvička Jezera na kojima trenutno nisu dostupne usluge širokopojasnog pristupa velikih brzina, odnosno na područjima na kojima operatori u sljedeće tri godine ne planiraju ulaganja u nepokretne širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije.  Drugim riječima, svako naše selo i zaselak imati će pristup mreži i to velike brzine.

Želimo naglasiti  kako je Grad Gospić  prvi grad u Ličko-senjskoj županiji koji će krenuti u provedbu ovog projekta, a s obzirom na nove informacijske i komunikacijske trendove koji zahtijevaju sve veću digitalizaciju, implementacijom pristupne širokopojasne mreže velike brzine na području Grada Gospića uvelike će se pridonijeti poboljšanju kvalitete razvoja gospodarstva, ali isto tako i turizma za čiji su razvoj i napredak neophodne ovakve nove tehnologije.

 

Back to top