Darivatelji krvi na prijemu kod gradonačelnika

Povodom 25. listopada – Dana  dobrovoljnih darivatelja  krvi gradonačelnik Karlo Starčević, zamjenica gradonačelnika Kristina Prša  i pročelnica Ivana Kaleb Asić primili su delegaciju dobrovoljnih darivatelja krvi s područja grada Gospića u pratnji ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vlade Brkljačića .

Gradonačelnik Starčević pozdravio je nazočne  u svoje osobno ime i u ime svojih suradnika . Posebno se zahvalio darivateljima jer svojom nesebičnošću spašavaju ono najvrjednije, a to su ljudski životi.

Zahvalio je također ravnatelju i kompletnom timu Crvenog križa Gospić na svim  programima koje provode, a posebno na skrbi za starije i nemoćne sugrađane. Gradonačelnik je na kraju istaknuo da će Grad Gospić  uvijek biti potpora Gradskom društvu Crvenog križa.

U svom obraćanju ravnatelj Brkljačić zahvalio se gradonačelniku na prijemu, ali i na pomoći Grada Gospića Gradskom društvu Crvenog križa Gospić.

Što se tiče dobrovoljnog darivanja  krvi Društvo  je izuzetno zadovoljno, jer je interes novih darivatelja svakom akcijom sve veći, pogotovo mladih, među kojima prednjače mlađe žene i djevojke.

Među nazočnim darivateljima krvi ravnatelj je predstavio  gospodina Matu Krpana koji je do sada darivao krv 100 puta. Istaknuo je da je sin gospodina Krpana do sada dao krv 60 puta, a s davanjem krvi krenuo je i unuk, što na neki način predstavlja obiteljsku tradiciju, dodao je Brkljačić.

Ostale aktivnosti Crvenog križa Gospić su provođenje socijalnog programa, rad sa starijim i nemoćnim osobama, rad s mladima,  pripreme za djelovanje u katastrofama.  Ravnatelj u svom obraćanju posebno ističe volontere koji se u svoje slobodno vrijeme uključuju u mnogobrojne aktivnosti i time doprinose da je Gradsko društvo CK Gospić jedno od najorganiziranijih u Republici Hrvatskoj. Proteklog vikenda Interventni tim CK Gospić sudjelovao je na Međunarodnoj terenskoj vježbi timova za odgovor na krizne situacije u Koprivnici, gdje je  posebno pohvaljen .

 

Back to top