BESPLATNE EDUKACIJE GOSPIĆKIM POLJOPRIVREDNICIMA

Grad Gospić i ove je godine organizirao i u potpunosti financirao izobrazbu o sigurnom rukovanju pesticidima za poljoprivrednike sa svog područja. Jučer je u KIC-u Gospić održana DOPUNSKA IZOBRAZBA O ODRŽIVOJ UPORABI PESTICIDA za produljenje roka valjanosti identifikacijske iskaznice koju su polaznici dobili nakon položene osnovne izobrazbe prije 5 godina. Isto tako započela je i OSNOVNA IZOBRAZBA o sigurnom rukovanju pesticidima koja se i danas nastavlja. Nakon uspješno položenog ispita, polaznici će dobiti iskaznicu i uz predočenje iste moći nesmetano kupovati te primjenjivati sredstva za zaštitu bilja.

Da se kontinuirano ulaže u razvoj poljoprivrede govori i podatak da je u 2020. godini u proračunu Grada Gospića osiguran do sad najveći iznos od 600.000,00 kn.

Nazočne je ispred Grada Gospića pozdravila Pročelnica upravnog odjela Ivana Kaleb Asić koja je istaknula da uz stručno osposobljavanje poljoprivrednika i edukacije za poljoprivrednike koje tek slijede, Grad Gospić sufinancira i umjetno osjemenjivanje goveda, te mjere kao što su: nabava mehanizacije, strojeva i opreme, prerada poljoprivrednih proizvoda,obnova i očuvanje zaštićenih i izvornih pasmina, nabavu voćnih sadnica i ljekovitog bilja, navodnjavanje, kalcizaciju tla, potiče uzgoja mliječnih goveda kao i nabavu ličke pramenke i peradi te ulaganja u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti  ruralnog turizma.

Odaziv od 128 polaznika dovoljno govori koliko je ovaj edukacija bila interesantna i neophodna za poljoprivrednike, te će Grad Gospić nastojat i nadalje pratiti potrebe svih sugrađana.

sdr
sdr
sdr
dav
sdr
Back to top