Austrijanci gospićkim vatrogascima donirali autoljestve

Temeljem suradnje između Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije i Vlade pokrajine Tirol, vatrogasne postrojbe iz pokrajine Tirol do sada su donirale vatrogasna vozila vatrogasnim postrojbama iz Ličko-senjske županije  i to DVD Brinje, DVD Vrhovine, DVD Udbina, DVD Perušić, DVD Sinac.

24. studenog vozilo je preuzela JVP Gospić, a u planu je i opremanje DVD Pazarišta sa jednim vatrogasnim vozilom početkom sljedeće godine.

U subotu je Joseph Worgoter, zapovjednik Vatrogasne postrojbe grada Kirchdorfa  predao ključeve vozila za spašavanje sa visine, tzv. autoljestve dosega 18 m zapovjedniku  Javne vatrogasne postrojbe Gospić Marku Popoviću.  Oni su u cijelosti nabavili novi vatrogasni vozni park, pa su ovo vozilo donirali JVP Gospić.  Njihov novi vozni park službeno će biti blagoslovljen 25.svibnja 2019.godine, pa je tom prilikom na ceremoniju gradonačelnik Kirchdorfa, čije pismo je pročitao zapovjednik Worgotera, pozvao i izaslanstvo JVP Gospić i Grada Gospića.

Svečanost primopredaje vozila uveličali su gradonačelnik Karlo Starčević, županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović i gospićki vatrogasci .

Gradonačelnik Starčević pozdravio je goste iz Austrije i pozvao ih na  izlet na Plitvička Jezera. Srdačnom dobrodošlicom i poklonima zahvalio je Austrijancima  na vozilu.

 

Back to top