1700 svijeća za 1700 nevinih žrtava grada heroja

I ove godine je u organizaciji Grada Gospića obilježen “Dan sjećanja na žrtvu Vukovara”. Sa dužnim pijetetom Gospićani su se prisjetili  dana kada je 18. studenoga 1991.  godine svijet obišla tragična vijest o padu grada-heroja. Tim povodom za sve poginule branitelje i civilne žrtve Vukovara i Domovinskog rata  svetu misu je u katedrali NBDM predvodio biskup gospićko-senjski dr. Mile Bogović, uz koncelebraciju mons. Mile Čančara.  Potom se formirala procesija dugačka više stotina metara koja je pjevajući crkvene pjesme prošla   ulicama Gospića. Noseći upaljene svijeće sudionici procesije došli su na Trg Stjepana Radića gdje se već okupilo mnoštvo građana svih uzrasta.

Vukovarskoj tragediji poklonili su se i saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine dr. Darko Milinović, župan Milan Kolić i gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić, u pratnji najbližih suradnika.

Upaljeni lampaši postavljeni su u pripremljeni okvir koji  simbolizira vukovarski vodotoranj, a čija je kupola postala fontana Vile Velebita.

Biskup dr. Mile Bogović predvodio je i molitvu  na  Trgu, a na kraju su svi okupljeni otpjevali Lijepu našu.

gospic za_vukovar_5 gospic za_vukovar_6 gospic za_vukovar_2 gospic za_vukovar_1 

Back to top