KAZALIŠNA PREDSTAVA – KOMEDIJA- “RITINA ŠKOLA” – 22.8.2022. U 20.30 SATI

Ne propustite ovu višestruko nagrađivanu urnebesnu komediju koju nam donosi kazalište Planet Art, 22. 8. 2022. u 20:30 sati u dvorani Učilišta Gospić. Cijena ulaznice za predstavu je 45.00 kn.

Rita je inteligentna, pametna, britka frizerka koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje. Pravdan je toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije počeo predavati na večernjem tečaju književnosti…

„Ritina škola“ jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Planet Arta adaptirana je za Hrvatsku. Time priča o znanju i obrazovanju postaje još zanimljivija i intrigantnija, a govori nam o tome što se događa kad se u društvu koje baš ne cijeni znanje pojavi jedna cura koja – „želi znati, želi shvatit, želi skužit…!!“

Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno, čemu ono služi, što njime dobivamo… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji postaje sve samo ne običan, kao i njihov odnos. . .
U ovoj dinamičnoj komediji punoj inteligentnog humora njih se dvoje suočavaju i s vlastitim životima, odlukama i pitanjima, a o nekim lekcijama i pitanjima iz „Ritine škole“ gledatelji će sigurno razmišljati i nakon predstave.
Ulogu šarmantne Rite glumi Vanda Winter. Predstavu je režirao Marko Torjanac koji i igra rezigniranog profesora Pravdana kojemu frizerka Rita mijenja život.

Adresa

Ul. Dr. Franje Tuđmana 5, 53 000 Gospić

Prikaži na Google kartama

Back to top