BLUES KONCERT TOMISLAVA GOLUBANA

Glazbenik Tomislav Goluban gostuje u POU Gospić 19.5.2022. u 20:00 sati, a ulaz je slobodan.

Tomislav Goluban svoju karijeru započeo je prije 20 godina sa usnom harmonikom te je tako na zanimljiv način spojio blues i tradicionalnu hrvatsku glazbu. Njegove pjesme i nastupi odišu energijom, humorom i nadasve urnebesnom svirkom, pa je tako i 2019. godine oduševio gospićke zaljubljenike blues glazbe održivši svoju blues radionicu. Od male usne harmonike i lokalnih nastupa, tijekom godina je isklesao grandiozni spomenik tom instrumentu te je tako nastupao na nekoliko kontinenata, desetke država i festivala. Goluban je glazbenik i umjetnik koji publici uvijek želi priuštiti originalnu i nesvakidašnju priredbu, uvlači vas u vlastiti glazbeni blues svijet u kojem ćete se osjećati kao kod kuće.

Diskografiju mu čine 13 studijskih albuma, osvojio je 4 diskografske nagrade “Porin” i 3 nagrade status hrvatske glazbene unije, zauzeo 4. mjesto na Svjetskom prvenstvu u sviranju usne harmonike u Njemačkoj 2005. Njegov 12-ti album „Express Connection“ obilježila je američka etiketa „Blue Heart Records“ u travnju 2021. te je za taj album primio brončano odličje „Global Music Awards 2021“ u kategoriji instrumentala.

Strast prema onome što radi, smisao za humor i privlačan nastup, Golubanovi su aduti koji vas neće ostaviti ravnodušnima.

Adresa

Ul. Dr. Franje Tuđmana 5, 53 000 Gospić

Prikaži na Google kartama

Back to top