Potpisan još jedan vrlo vrijedan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

U srijedu, 3. listopada 2018.godine u Uredu gradonačelnika, gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Energetska obnova zgrade Osnovna škola Dr. Franje Tuđmana na adresi Riječka 2, Lički  Osik“.

Cilj ovog projekta je smanjiti negativne učinke na okoliš kroz provedbu 4 mjere energetske učinkovitosti na zgradi OŠ Dr. Franje Tuđmana  na adresi Riječka 2,Lički Osik, u svrhu ostvarenja doprinosa smanjenju potrošnje energije u zgradama javnog sektora. Mjere energetske učinkovitosti koje će se provesti na ovoj zgradi su: (1) povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice, (2) povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru i strop prema tavanu, (3) zamjena kotla na biomasu i (4) zamjena rasvjetnih tijela. Provedba navedenih mjera energetske učinkovitosti će dovesti do projektirane uštede toplinske energije za grijanje od 57,23%.

Ovaj projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije i  provodi se sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta je 5.182.604,63 kn s PDV, a od toga je 2.122.559,13 kn sufinancirano sredstvima Europske unije. Ostatak od 3.060.045,50 kn će se sufinancirati iz proračuna Grada Gospića.

Back to top