Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
RAISE Youth Projekt: Uspješno završena I. faza razvoja poduzetništva nezaposlenih mladih u Lici
https://arhiva.gospic.hr/raise-youth-projekt-uspjesno-zavrsena-i-faza-razvoja-poduzetnistva-nezaposlenih-mladih-u-lici/

RAISE Youth Projekt: Uspješno završena I. faza razvoja poduzetništva nezaposlenih mladih u Lici

Objavljeno 17. rujna 2020. | Gospic.hr

Kategorija:

U subotu 19. rujna 2020., u Memorijalnom centru „Nikola Tesla“ u Smiljanu održat će se prezentacija uspješno završene I. faze razvoja poduzetništva nezaposlenih mladih u Lici u sklopu projekta „RAISE Youth – Rural Action for Innovative and Sustainable Entrepreneurship for Youth“.

Na događaju će se predstaviti dosad provedene projektne aktivnosti s posebnim naglaskom na nedavno završeni program preinkubacije u sklopu kojeg je Mateo Ivanac, predsjednik udruge Mladi poduzetnik Hrvatska i voditelj Odjela za inovacijski sustav Sektora za industrijski razvoj i inovacijski sustav pri HGK vodio polaznike kroz razvoj vlastitih poduzetničkih ideja.

Događaju će prisustvovati gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević te predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Ličko-senjske županije, Turističke zajednice Ličko-senjske županije i drugih institucija.

RAISE Youth projekt sufinanciran je u iznosu od 3,1 milijuna eura kroz Fondove Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora (EGP). Od ukupno 27 izabranih projekata, RAISE Youth je jedini projekt s nositeljem iz Hrvatske. Uz nositelja udrugu GTF-Inicijativa za održivi rast Grad Gospić je također član projektnog konzorcija. Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju novih radnih mjesta za mlade u ruralnim područjima korištenjem socijalnih inovacija. Projekt razvija inovativni model (samo)zapošljavanja za pripadnike NEET skupine (mladi koji nisu zaposleni niti su u sustavu obrazovanja) koji se temelji na održivoj poljoprivredi i turizmu u sinergiji s razvojem digitalnih tehnologija.

Video: https://youtu.be/XNSvl_Tpsa4

Program:

10:00 – 10:20 Registracija sudionika i izjave za medije

10:20 – 10:30 Pozdravni govor

Karlo Starčević, gradonačelnik Grada Gospića

 10:30 – 10:45 Predstavljanje aktivnosti RAISE Youth projekta i projektnog tima

Mary Ann Rukavina Cipetić, predsjednica udruge GTF-Inicijativa za održivi rast i koordinatorica projekta RAISE Youth

10:45 – 11:20 Panel diskusija i prezentacija polaznika programa predinkubacije

Mateo Ivanac, predsjednik udruge Mladi poduzetnik Hrvatska i voditelj Odjela za inovacijski sustav Sektora za industrijski razvoj i inovacijski sustav pri HGK

Sudionici programa predinkubacije

12:00 – 14:00 Obilazak RAISE Youth centra (Zagrebačka 35, Gospić) i ručak

Za višeinformacija o Fonduposjetite: www.eeagrants.org.