Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Produljena zabrana javnih okupljanja i rada ugostiteljskih objekata i prodavaonica
https://arhiva.gospic.hr/produljena-zabrana-javnih-okupljanja-i-rada-ugostiteljskih-objekata-i-prodavaonica/

Produljena zabrana javnih okupljanja i rada ugostiteljskih objekata i prodavaonica

Objavljeno 19. travnja 2020. | Gospic.hr

Kategorije: , ,

Stožer civilne zaštite RH donio je oduku da se mjere ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja u svrhu sprečavanja širenja zaraze koronavirusom produljuju do 4. svibnja.

Ovom odlukom produžuju se mjere donesene 19. ožujka 2020. godine, a koje se odnose na izbjegavanje bliskog osobnog kontakta te zabranu održavanja svih javnih događaja i okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu, kao i obustavu rada u djelatnosti trgovine, osim prehrambenih trgovina, drogerija, pekarnica, kiosaka, drogerija, ljekarni i nekih drugih specijaliziranih trgovina.

Do 4. svibnja produljene su i mjere zatvaranja dječjih i sportskih igrališta te načina održavanja pogreba.

Dječja igrališta ograđena su trakama te su istaknute obavijesti o zabrani korištenja, čime bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na igralištima, a vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe.

Produljuje se odluka o načinu održavanja pogreba. Pogreb se održava isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice, poštujući zaštitne mjere. Osmrtnica ne smije sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba i posljednjeg ispraćaja.

Produljuje se odluka o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva. Vjenčanja se i dalje odvijaju u krugu najuže obitelji te službene osobe ili predstavnika vjerske zajednice, poštujući mjere opreza. Ni jedan od sudionika ne smije imati povišenu tjelesnu temperaturu niti imati simptome akutne respiratorne infekcije. Obustavlja se održavanje svih oblika svadbenih svečanosti.

Odluke Stožera civilne zaštite RH možete pogledati OVDJE.