Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Predstavnici Bugarske regije Pernik na prijemu kod gradonačelnika u sklopu RAISE Youth projekta
https://arhiva.gospic.hr/predstavnici-bugarske-regije-pernik-na-prijemu-kod-gradonacelnika-u-sklopu-raise-youth-projekta/

Predstavnici Bugarske regije Pernik na prijemu kod gradonačelnika u sklopu RAISE Youth projekta

Objavljeno 22. srpnja 2021. | Gospic.hr

Kategorija:

Gradonačelnik Karlo Starčević sa suradnicima  u svom je uredu primio predstavnike tri grada – Pernik, Zemen i Radomir te općine Kovachevtsi iz bugarske regije Pernik. Prijem je organiziran u okviru projekta RAISE Youth čiji je partner Grad Gospić, a koji se provodi u Hrvatskoj s naglaskom na Liku i u Bugarskoj regiji Pernik. Na prijemu su sudjelovale i predstavnica nositelja projekta GTF-Inicijative za održivi rast te Center for Sustainable Communities Development koji je bugarski partner na projektu. Gradonačelnik je Bugarima predstavio strateške projekte koje provodi Grad Gospić i osvrnuo se na izazove s kojima se njegov tim susretao tijekom mandata. Istaknuo je važnost povlačenja europskih sredstava, ali upozorio da je ključ razvoja Gospića u tome što ne čekaju pomoć sa strane nego samostalno i proaktivno djeluju i potiču sinergiju različitih dionika.

U periodu od 18. do 25. srpnja u tijeku je studijska posjeta Bugara Hrvatskoj koja za cilj ima razmjenu iskustava dviju država u području razvoja poduzetništva mladih, te predstavljanje turističkih ljepota Hrvatske s naglaskom na Liku.

Studijska posjeta organizirana je u sklopu projekta RAISE Youth – Ruralna akcija za inovativno i održivo poduzetništvo mladih financiranog iz fondova Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora. Projekt doprinosi stvaranju dostojanstvenih i produktivnih radnih mjesta za mlade korištenjem socijalnih inovacija u ruralnim područjima 4 zemlje: Hrvatske, Bugarske, Rumunjske i Španjolske.