Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Predstavnice Klastera žena poduzetnica RH „Kolo“ u Gospiću u sklopu RAISE Youth projekta
https://arhiva.gospic.hr/predstavnice-klastera-zena-poduzetnica-rh-kolo-u-gospicu-u-sklopu-raise-youth-projekta/

Predstavnice Klastera žena poduzetnica RH „Kolo“ u Gospiću u sklopu RAISE Youth projekta

Objavljeno 1. listopada 2020. | Gospic.hr

Kategorije: ,

U sklopu projekta RAISE Youth a povodom održavanja manifestacije Jesen u Lici u Gospiću će boraviti članice Klastera žena poduzetnica RH “Kolo” koje ove godine slave 6. godišnjicu osnutka.

Klaster “Kolo” okuplja žene od Dubrovnika do Vukovara koje su žensku kreativnost i poduzetnost udružile u zajedničku inicijativu sa svrhom boljeg plasmana na tržištu. Temeljni cilj Klastera je jačanje ženskog poduzetništva kroz obrazovanje, razmjenu iskustava i poticanje umrežavanja lokalnih i regionalnih mreža.  Klaster “Kolo”  (Kako osnažiti lokalno okruženje) poseban naglasak stavlja na razvoj ruralnih područja poštujući načela društveno odgovornog poslovanja.

Članice klastera vlasnice su uspješnih poduzeća i OPG-ova, članice udruga i zadruga koje doprinose razvoju ruralnog područja promocijom i prodajom svojih autohtonih proizvoda ili pomažu poduzetnicima početnicima u pokretanju poslovanja. Na susretu u Gospiću sudjelovat će i gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac koja kao počasna članica sudjeluje u radu klastera od osnutka.

Članice klastera predstavit će svoje proizvode na manifestaciji Jesen u Lici, upoznati se s aktivnostima RAISE Youth projekta i staviti svoje znanje i vještine na raspolaganje mladim budućim poduzetnicima. Za subotu je planiran susret sa županom Darkom Milinovićem i drugim dionicima u svrhu predstavljanja mogućnosti i djelovanje klastera te buduće suradnje na području Ličko-senjske županije.

 

Kontakt za medije:

Kristina Barać, voditeljica komunikacija

kristina@gtf.hr

095 843 59 79