Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Nastavlja se skrb za najosjetljivije skupine: osigurana besplatna prehrana učenicima iz socijalno ugroženih obitelji
https://arhiva.gospic.hr/nastavlja-se-skrb-za-najosjetljivije-skupine-osigurana-besplatna-prehrana-ucenicima-iz-socijalno-ugrozenih-obitelji-2/

Nastavlja se skrb za najosjetljivije skupine: osigurana besplatna prehrana učenicima iz socijalno ugroženih obitelji

Objavljeno 2. kolovoza 2022. | Gospic.hr

Kategorije: ,

Projekt „U zagrljaju zdrave prehrane 7“ Grad Gospić je prijavio na Poziv “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022.-2023.”“, raspisan od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a koji je usmjeren na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva i to u vidu podjele hrane djeci u školama.

Cilj ovog projekta je doprinijeti povećanju kvalitete života, smanjenju rizika od siromaštva i socijalne isključenosti za 273 učenika iz socijalno ugroženih obitelji s područja Gospića  kroz osiguravanje besplatne prehrane u školama, a ukupna vrijednost projekta iznosi 282.235,59 kuna i u cijelosti se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD-a).

Ugovor za projekt „U zagrljaju zdrave prehrane 7“ potpisala je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša. Partneri u projektu su Osnovna škola dr. Jure Turića, Osnovna škola dr. Franje Tuđmana Lički Osik i Osnovna škola dr. Ante Starčević Pazarište Klanac.