Grad Gospić
Novosti, natječaji, javna nabava, događaji i turističke informacije Grada
Izvanredna sjednica gradskog Stožera CZ
https://arhiva.gospic.hr/izvanredna-sjednica-gradskog-stozera-cz/

Izvanredna sjednica gradskog Stožera CZ

Objavljeno 6. ožujka 2022. | Gospic.hr

Kategorije: ,

Danas (nedjelja, 6.ožujka 2022.g.) je održana izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Gospića u vezi organizacije uspostave prihvatnog centra za izbjeglice s područja Ukrajine.

Odlukom Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH o mobilizaciji Gradske sportske dvorane započela je uspostava prihvatnog centra u Gospiću gdje je jučer postavljeno 100 kreveta, a danas su u tijeku ostali radovi koji su potrebni za funkcioniranje centra.

U prihvatnom centru se izbjeglice kratkotrajno primaju (1 do 3 sata) kako bi bili evidentirani u sustav evidencija međunarodnog Crvenog križa, obavili zdravstveni i epidemiološki pregled, nakon čega se upućuju u trajni smještaj.

Na sjednici Gradskog stožera je sudjelovala i načelnica Ličko-senjskog stožera CZ Jasna Orešković Brkljačić kako bi se što kvalitetnije uspostavila koordinacija između državnih, županijskih i gradskih struktura u uspostavljanju sustava prijema i smještaja izbjeglica.

Voditelj prihvatnog centra je Josip Živković, pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Podsjećamo da se svi građani koji žele ponuditi privatni smještaj za prihvat državljana iz Ukrajine mogu prijaviti na mail adresu: rcz.zbrinjavanje@mup.hr.

Načelnik Stožera

Milan Mataija