Grad Gospić bogatiji za još jedan sportski klub

Grad Gospić danas je postao bogatiji za još jedan sportski klub – Gimnastički klub “Lički sokol”.

U prisustvu našeg vrhunskog gimnastičar, između ostalog, prvaka Europe 2015. i viceprvaka Europe 2012. godine Marija Možnika i predsjednika Zajednice sportova Grada Gospića te gradonačelnika Karla Starčevića danas je održana Osnivačka skupština novog Gimnastičkog kluba “Lički sokol”.

Kako je kazao predsjednik Zajednice sportova Nikola Starčević ovaj klub osnovan je s ciljem poticanja, razvoja i unapređenja gimnastičkog sporta na području Grada Gospića i Ličko – senjske županije. Istaknuo je kako će ulagati u obrazovanje trenera i kadra koji će raditi s najmlađima bilo da su gimnastičari ili članovi drugih sportskih klubova.

Gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević tom je prigodom istaknuo kako je neizmjerno sretan da se ovakav klub osniva u Gospiću poglavito kada znamo kako je gimnastika temelj svih sportova.

Istaknuo je i kako je poznato  da su Ličani zaljubljenici u sport te kako je siguran da će interes naših najmlađih sugrađana biti veliki za gimnastiku koja se odabire upravo u ranoj, tj. vrtićkoj dobi.

Prema riječima Marija Možnika današnje osnivanje kluba velika je stvar za Grad Gospić, poglavito kada znamo da je u tijeku projektiranje dvorane koja će biti centar borilačkih sportova. Istaknuo je da mu je poznat interes Ličana za borilačke sportove kojima je opet temelj gimnastika.

Danas održana skupština formalni je početak djelovanja Gimnastičkog kluba “Lički sokol”.

Back to top